Вид документа:

Кваліфікаційна робота здобувача вищої освіти рівня магістр
ЕК
Дьомiна В. В. Модель оцінювання конкурентного потенціалу підприємства : магістерська атестаційна робота, пояснювальна записка / В. В. Дьомiна ; кер. роботи проф. Соколова Л.В. ; ХНУРЕ, Кафедра Економічної кібернетики та управління економічною безпекою. – Харків, 2013. – 120 с. : CD


Статистика використання: Видач: 0

Анотація:
Об'єкт дослідження - процес оцінювання конкурентного потенціалу підприємства на регіональному ринку.
Мета роботи - дослідження теоретичних аспектів щодо визначення конкурентного потенціалу підприємства, економічний аналіз діяльності ПрАТ "Хладопром" у конкурентному середовищі та розробка методичних рекомендацій щодо оцінки конкурентного потенціалу підприємства.
Методи дослідження - порівняльний аналіз, узагальнення, фінансовий аналіз, аналітичний, експертний метод, метод прямих розрахунків.
Розглянуто теоретичні аспекти визначення конкурентного потенціалу підприємства, проведено аналіз економічних показників діяльності підприємства ПрАТ "Хладопром", надано характеристику підприємств-конкурентів на ринку морозива. Дістало подальшого розвитку методичне забезпечення оцінки та аналізу конкурентного потенціалу підприємства.
ПІДПРИЄМСТВО, КОНКУРЕНТНИЙ ПОТЕНЦІАЛ, ОЦІНКА, АНАЛІЗ, НАУКОВО-МЕТОДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ, МОДЕЛЬ, ЕКОНОМІЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ.


Объект исследования - процесс оценивания конкурентного потенциала предприятия на региональном рынке.
Цель работы - исследование теоретических аспектов определения конкурентного потенциала предприятия, экономический анализ деятельности ПрАО "Хладопром" в конкурентной среде и разработка методических рекомендаций по оценке конкурентного потенциала предприятия.
Методы исследования - сравнительный анализ, обобщение, финансовый анализ, аналитический, экспертный метод, метод прямых расчетов.
Рассмотрены теоретические аспекты определения конкурентного потенциала предприятия, проведен анализ экономических показателей деятельности предприятия "Хладопром", дана характеристика предприятий-конкурентов на рынке мороженого. Получило дальнейшее развитие методическое обеспечение оценки и анализа конкурентного потенциала предприятия.
ПРЕДПРИЯТИЕ, КОНКУРЕНТНЫЙ ПОТЕНЦИАЛ, ОЦЕНКА, АНАЛИЗ, НАУЧНО-МЕТОДИЧЕСКОЕ ОБЕСПЕЧЕНИЕ, МОДЕЛЬ, ЭКОНОМИЧЕСКОЕ ОБОСНОВАНИЕ.



The object of study - the evaluation process of potential competitive regional market.
The purpose of the work - to study the theoretical aspects to determine the competitive capacity of enterprises, economic analysis of JSC "Khladoprom" in the competitive environment and the development of guidelines on the assessment of the competitive potential of the company.
Methods of research - a comparative analysis, synthesis, financial analysis, analytical, expert method, the method of direct payments.
The theoretical aspects of the definition of competitive potential of the company, an analysis of the economic performance of the company "Khladoprom", the characteristic of companies competing in the market. Further developed methodological support evaluation and analysis of the competitive potential of the company.
ENTERPRISE, COMPETITIVE POTENTIAL, EVALUATION, ANALYSIS, SCIENTIFIC AND METHODOLOGICAL SUPPORT, THE MODEL, FEASIBILITY STUDY.